Met Groen

0 product(en) - € 0,00

Uw kruiwagen is leeg!

Grind & Olivijn

Direct naar producten

Grind & Olivijn

Grind, Olivijn & Greensand (Groendak is Greensand-dealer en levert daardoor olivijn).

Grind word op groene daken gebruikt in vegetatievrije zones. Dakgrind of riviergrind word wereldwijd echter schaars (net zoals bouwzand).

Olivijn is een circulair mineraal en als vervanger van grind, zand, kalk of meststof een zeer duurzame en klimaat ondersteunende optie. Olivijn haalt CO2 uit de lucht en legt deze CO2 onomkeerbaar vast. Vooral als brokjes olivijn in contact komen met water en plantenwortels, neemt het bufferend vermogen flink toe. Op deze manier gebruikt, levert olivijn een nuttige bijdrage aan de CO2-reductie in de atmosfeer.

Op zure grond kun je olivijnzand licht inwerken om de grond kalkrijker te maken. Je kunt het ook over je daktuin of gazon strooien. Olivijnzand kan - op dezelfde manier als kalk - ook worden gebruikt in de composthoop. Als je een laag olivijnzand op bestrating of tegels strooit en het een tijdje laat liggen, verdwijnen algen en andere verontreinigingen. Olivijn wordt omgezet in kalkachtige producten, waardoor verzuring van de bodem wordt tegengegaan. Olivijn verhoogt de pH van de bodem en 'eet CO2'.

 

Aantal weergegeven:
Sorteren op: